4 maj 2018
19:00

Toarpsalliansen

Referat: Alingsås KIK - Toarpsalliansen

Seriepremiär för U-laget borta mot Alingsås KIK. En chansfattig match där KIK hade ett visst spelmässigt övertag men vi hade flest chanser.
Vi tar tidigt ledningen efter att Ellen snott bollen ute till höger och serverar Elin R med ett fint inlägg. Inga misstag och 1-0!
KIK har något mer spel men vi känns ofta lite vassare i omställningsspelet. Och när vi väl rör oss och släpper bollen lite snabbare matchar vi väl KIK:s spel.
I andra halvlek hamnar vi lite längre från motståndarna och dom trycker ner oss på egen planhalva. Vi har många spelare som spelar på ovana positioner, inte minst centralt, och det tar oss 10-15 minuter innan vi börjar hitta rätt i presspelet. Vi fortsätter också att skapa i vårt omställningsspel men lyckas inte med dom avgörande passningarna. I mitten på andra snappar Felicia upp en boll mitt på motståndarnas planhalva och tåar till den. Bollen seglar i en fin båge över målvakten, via ribban, in i mål till 2-0. Påpassligt och snyggt!
Med 10 minuter kvar lyckas ändå KIK reducera till 2-1. Förutom det hade dom en frispark i ribban. Vi är också nära att ta oss igenom när KIK går för kvittering, men det blir inga fler mål.
Inför matchen pratade vi om att gå in med 100%-ig inställning och inte vika ner oss. Dagens laginsats var ett fint exempel på det!